mennesker i feernes rige

Hvad det vil sige at være menneske i fe-verdenen

At være menneske i Feernes Rige er lidt ligesom at være turist i et land du aldrig har hørt om. Der vil være regler du ikke kender til, sociale spilleregler du ikke kan forstå og du vil hurtigt mærke at verden ikke er indrettet til dig. Man vil opleve at riget er et vidunderligt, magisk rige fyldt med mystik og underlige hændelser. Men hvordan ender mennesker overhovedet op i feernes rige? Det kan ske på mange måder: 

 

Nogle mennesker ender der simpelthen bare ved et uheld. Et forkert skridt i skoven under tusmørke, et kig i en spejlblank dam eller et spring over et gammelt gære. Mennesker der er kommet ind i feernes rige ved et uheld leder typisk efter en vej hjem, men de fleste bliver betaget af feernes verden og bliver længere.

 

Andre mennesker opsøger indgange til riget. Indgange kan være alt fra tilfældige højgrave, indviklede ritualer som kun kan udføres i en sump under en fuldmåne eller et kendt monument til naturen og folkesagn. Mennesker der opsøger indgange vil typisk have en viden omkring feernes verden og et mål de vil opnå med feerne. Deres viden komme fra andre der har besøgt fe-verdenen, eller fra gamle fortællinger, der er mere eller mindre sande.

 

Til sidst er der nogle mennesker der bliver taget dertil af en fe. Det kan være gennem en form for handel eller det kan være at en drilagtig fe har ledt dem dertil for sjov. Mennesker der er kommet ind på denne måde, vil typisk have en relation til den fe der tog dem ind i Feernes Rige.

 

Feer er helt andre væsener end mennesker. De har en anden natur, andre egenskaber og andre forhold, og det kan man mærke som menneske. Vigtigst er det dog at vide, at når et menneske besøger eller bosætter sig i fe-verdenen, er de altid på udebane.

Forskellen på mennesker og feer

1 -Feer kan ikke lyve. De er i stand til at snyde, tale udenom og bøje sandheder, men de kan ikke udtale ting de ved er forkerte. Det kan mennesker. Dette er en af de største styrker et menneske har i Feernes Rige, da feer også antager at andre væsner taler sandt. Feer er ikke godtroende, da de er vant til at blive snydt af hinanden, men de antager at ting mennesker siger i det mindste er sande.

 

2 – Mennesker er frie i deres relationer og forpligtelser til andre, mens feer er kategoriserede. Feer har deres hof og den klan de tilhører, og selvom det måske kan ændre sig, er det undtagelsen og ikke reglen. Feer har derfor svært ved at se nuancer i både situation og samfund, en sans der er meget stærkere hos mennesker.

 

3 – Feer er meget emotionelle væsener. De er alle i større grad drevet af deres følelser og impulser. Mennesker er derimod mere logisk tænkende, og kan lettere modarbejde deres følelser og handle uafhængigt af dem.

 

4 – Feer kan ikke dø af alderdom, men det kan mennesker. Mennesker ældes dog ikke, så længe de forbliver i Feernes Rige.

Har du flere spørgsmål?

Hvis du har flere spørgsmål til rollespillet, er du velkommen til at kontakte os på vores mail – info@feerneshvisken.dk